Lärare/Handledare/Mentor/Föreläsare/Konsult
Nationell- och Internationellt Certifierad Instruktör
Ensam i Sverige med titlarna "Certified Body Language Expert" vid Body Language Academy by Joe Navarro (USA)
och "Certified Professional Dogtrainer" Karen Pryor Academy for Animal Training and Behavior (USA)
samt är Karen Pryor Academy Certified Training Partner (KPA-CTP)
Med rätt glasögon på med rätt fokus och med noga utvalda utbildningar har Mimmi decenniers erfarenhet och kunskap om hundars signaler, beteenden och kommunikation. Utifrån detta utbildar, handleder och föreläser hon för företag med personal, för myndigheter samt privatpersoner i både yrkesutbildningar, kurser, föreläsningar och konsultationer inom hund.
Med flertalet utbildningar och certifieringar, nationellt som internationellt inom flera områden uppbär hon som första svensk nu även titeln "Certified Body Language Expert" för människa.
Mimmi är Certifierad EQ-Handledare sedan 2012, har arbetat med barn och unga i pedagogiska miljöer med hund och har även nedanstående utbildningar på sitt CV.
”Att arbeta stödjande med barn och unga i socioemotionella svårigheter” (7.5 hp Luleå Tekniska Universitet)
”Mobbning i lärande miljöer” (7.5 hp Umeå Högskola)
Mer information om Mimmi finns på:
www.aurorahundtjanst.se
Mentor live VARJE vecka online
AURORA HUNDTJÄNST Hunddagisutbildning är Sveriges mest prisvärda med 100% nöjda elever. Utbildningen handleds av internationellt certifierad hundinstruktör med många års erfarenhet av arbete med hundar i flock. Utbildningen är möjlig att delbetala via Human Finans https://www.humanfinans.se/aurora-hundtjanst.html
Länsstyrelsen kräver idag särskild utbildning för dig som vill arbeta med hundar i egen hundverksamhet. Aurora Hundtjänsts Hunddagisutbildning är praktiskt inriktad med teori anpassad för självstudier och ger dig kunskap att arbeta med hundar. Antingen i egen regi, som anställd på hunddagis, hundpensionat eller annat.
För att påbörja utbildningen betalar du med betalknappen här på Xlntdogs.com. Direkt du betalat släpps du in på utbildningen och kan påbörja dina studier. Hunddagisutbildningens olika delar är oberoende av varandra och kan genomföras i den turordning du själv väljer. Dock behöver du själv via mail anmäla till handledaren vilket datum för workshop du vill anmäla dig till.
NYTT för i år är din som elev unika möjlighet att träffa din mentor live varje vecka i digitalt klassrum och ställa frågor om din studiegång eller annat som kan hjälpa dig i din studieframgång.
MENTOR Live SCHEMA (obegränsat deltagande för dig som elev):
8, 15 och 22 februari klockan 19.00-20.00 (frivilligt)
8, 15, 22 och 29 mars klockan 19.00-20.00 (frivilligt)
5, 19 och 26 april klockan 19.00-20.00 (frivilligt)
3, 10, 17 och 24 maj klockan 19.00-20.00 (frivilligt)
7, 14, 21 och 28 juni klockan 19.00-20.00 (frivilligt)
5, 12, 19 och 26 juli klockan 19.00-20.00 (frivilligt)
2, 9, 16, 23 och 30 augusti klockan 19.00-20.00 (frivilligt)
6, 13, 20 och 27 september klockan 19.00-20.00 (frivilligt)
4, 11, 18 och 25 oktober klockan 19.00-20.00 (frivilligt)
8, 15, 22 och 29 november klockan 19.00-20.00 (frivilligt)
6, 13 och 20 december klockan 19.00-20.00 (frivilligt)
DATUM att välja på för WORKSHOP 2022 enligt nedan. Ett datum och deltagande per elev. Se även www.aurorahundtjanst.se :
- Söndag 20 februari klockan 12.00-19.00
- Söndag 20 mars klockan 12.00-19.00
- Söndag 24 april klockan 12.00-19.00
- Söndag 12 juni klockan 12.00-19.00
- Söndag 24 juli klockan 12.00-19.00
- Söndag 4 september klockan 12.00-19.00
- Söndag 30 oktober klockan 12.00-19.00
- Söndag 27 november klockan 12.00-19.00
- Söndag 18 december klockan 12.00-19.00
Workshopen "PRAKTISK FLOCKHANTERING Steg 1":
Under workshopen "Praktisk Flockhantering Steg 1" lär Du dig om hundflockens dynamik och hur du riskbedömer. Workshopen ingår i båda formaten och lär dig kriterier för en sund hundgrupp, hur du läser individer, förutser beteenden och hur du får hunden att samarbeta i din gränsdragning utan att kränka. Etologi, läran om djurs beteende är i centrum för utbildningen. Vi tittar på 27 olika filmklipp på möten och kommunikation mellan hundar för att du ska kunna identifiera en sund lek mellan hundar, hur konfrontationer kan se ut, reaktioner av rädsla, hur hundar mäter sig med varandra och hur dom psykologiskt och fysiskt kan mobba annan hund.
Att vara på hunddagis är en onaturlig miljö för en hund och är en stor utmaning som inbegriper situationer som hunden i det fria tolkar som larmsituationer. Flykt, frysning eller angrepp. Grundbulten ligger i att veta hur hunden tar in information, bearbetar den, vilket agerande som följer och varför. En hunddagisfröken behöver kunskap för att identifiera stress signaler och färdigheter för att kunna reducera stress i individ, flock och omgivning. Denna behöver även lära sig vilket stöd hundarna behöver för en för hunden känslomässig, psykisk och fysisk inre och yttre hälsa på ett hunddagis eller i en hundflock.
En hunddagisfrökens roll är att varje dag läsa av hur hundarna, identifiera dagliga kontinuerliga beteenden för att därefter kunna upptäcka förändrade beteenden. Dessa beteenden kommer inte som en överraskning utan samtliga inblandade har länge haft chansen att återställa balansen i hundgruppen och undvika tråkigheter. Har man ett plötsligt slagsmål i hundgruppen har man misslyckats. Detta eftersom att microsignalerna (spänningarna hundarna emellan) varit närvarande en längre tid innan slagsmålets uppkomst vilket hade kunnat undvikas med ett aktivt "dagisfrökenskap". Microsignaler, hundarnas kroppsföring, energier, svansar i olika lägen, mungipor avslappnade långa eller strama korta, öron som stryks bakåt, sänkta huvuden, jaktkoden. Ja, hundens kroppsspråk och signaler kommer du bli välbekant med efter din studietid. Snälla, empatiska och hänsynstagande hundar är ingen slump. Dessa skapar du själv.
Under workshopen omvandlar du teoretisk kunskap till praktiska färdigheter och den ger dig även insyn i hunddagisverksamheten STIMULANS Småhundsdagis som var en mobil hundomsorg.
Handledaren Mimmi Janeld har 13 års erfarenhet av hunddagis med flock- och rehab inriktning (samtliga hundar är i samma flock ute som inne) och är internationellt certifierad hundinstruktör och ger kurser, föreläsningar, motiverande och stöttande konsultationer, yrkesutbildning för hundprofessionella och utbildar hunddagispersonal enligt Länsstyrelsens krav. Mimmi är "Certifierad Professionell Hundtränare" vid Karen Pryor Academy for Animal Training and Behavior (USA) och är Karen Pryor Academy Certified Training Partner (KPA-CTP).
Ett axplock av elevkommentarer:
"En helt fantastisk helg/workshop med en fantastisk handledare. Du har sån inlevelse när du föreläser och är mycket pedagogisk. Jag lärde mig väldigt mycket och kände mig väl mottagen/behandlad (för en som har ångest var just det väldigt skönt). Att du har en enorm passion för det du gör och har en öppen attityd hjälper verkligen en att slappna av och fokusera på att ta in det du föreläser om. Är så glad över att jag valde denna utbildning, jag kan inte vara annat än supernöjd! Skulle definitivt rekommendera andra att gå denna workshop // Mathilda Malm, Skutskär"
"Mimmi är en mycket professionell kursledare som kan på ett pedagogiskt sätt lära ut så man förstår vad hon menar. Känslan att vara med på workshopen "Praktisk Flockhantering" var som ett lyckorus och jag lärde mig väldigt mycket som jag har stor nytta av. Är väldigt tacksam att jag var på den. Rekommenderar alla att vara med på den här fantastiska lärorika workshopen. Ett STORT tack till dig Mimmi"// Jouni Wingstrand, Projektledare för Hundvakt.info
"Tack för en otroligt rolig och lärorik helg. Har aldrig träffat någon som brinner så mycket för sitt yrke och lär ut på ett så himla bra sätt som du gör! Allt var helt över förväntan och vi skulle inte kunna bli mer nöjda. Sköt om dig och TUSEN, TUSEN tack för allt!" // Sara Nord, Karlstad
"Enkelt att fylla i din utvärdering ? Fråga 1-5 får alla betyget 5. För att du är som klippt och skuren att hålla utbildningar. Du ser alla och låter alla komma till tals och delar frikostigt med dig av dina erfarenheter på ett smittsamt entusiastiskt sätt. Lite partisk är jag dock då jag alltid vill uppfostra och ta hand om hundar på ett icke kränkande sätt, precis som du. Det var självklart en övervägande orsak till att jag valde din kurs. Men också en orsak till att din kurs är så otroligt viktig. Hoppas och håller tummarna för att du startar fler kurser ?! Tack! Lycka till! På återseende"/ Eva Johansson, Enköping
"Du har ett unikt sätt att arbeta med hundarna som känns så himla bra både för hundarna och för en själv. Man har kontroll men behöver aldrig höja rösten eller ta i hundarna fysiskt. Du lärde oss att se hundarna individuellt, hur man behandlar hundar med olika energi nivåer och svagheter/styrkor, och inte bara som en stor grupp. Vi rekommenderar dig varmt till alla vi träffar!! / Linnéa Lundkvist & Tilda Svensson-Blom, Hunddagiset Lugna Hundar AB, Stockholm
"Detta är något som alla som jobbar med hund skulle göra. Instruktörer, uppfödare, dagispersonal mm. Detta var en av de bästa upplevelser jag haft med hund och då ska du veta att det gått ca 30 år med dessa individer. Helt fantastiskt att se dessa olika individer och du samarbeta i det som i grunden är bäst för flocken" / Agneta Isaksson, Gekås Hunddagis, Ullared
UTBILDNINGENS INNEHÅLL
- 26/9-2023 * NY DAG för Mentor LIVE Online t o m 31/12-2023
- 4/4-2023 * OMBOKNING för MENTOR Live Tisdag 4 april - Torsdag 6 april klockan 19.00-20.00 ERSÄTTER !
- 23/1-2023 * Nya självrättande QUIZ under sektion "C" och "G"
- 1/11-2022 * OMBOKNING för MENTOR Live Tisdag 1 November - Torsdag 3 November klockan 19.00-20.00 ersätter !
- 2/8-2022 * OMBOKNING för MENTOR Live Tisdag 2 augusti - Torsdag 4 augusti klockan 19.00-20.00 ersätter !
- 28/5-2022 Uppdateringar
- Kurskompendium - Första sida (KOMPLETT Kompendium längst ned)
- 2 Innehållsförteckning
- 3 Utbildningsmoment i utbildningen
- 4 Praktisk Flockhantering Steg 1
- 5 Eget Arbete - raskunskap
- 6 Eget arbete - bokrecensioner
- 7 Pedagogik & Säkerhet
- 8 ...fortsättning Pedagogik & Säkerhet
- 9 Djurtransport
- 10 ...fortsättning Djurtransport
- 11 ...fortsättning Djurtransport
- 12 Smittspridning
- 13 ...fortsättning Smittspridning
- 14 ...fortsättning Smittspridning
- 15 ...fortsättning Smittspridning
- 16 ...fortsättning Smittspridning
- 17 ...fortsättning Smittspridning
- 18 ...fortsättning Smittspridning
- 19 ...fortsättning Smittspridning
- 20 ...fortsättning Smittspridning
- 21 ...fortsättning Smittspridning
- 22 ...fortsättning Smittspridning
- 23 ...fortsättning Smittspridning
- 24 ...fortsättning Smittspridning
- 25 ...fortsättning Smittspridning
- 26 ...fortsättning Smittspridning
- 27 ...fortsättning Smittspridning
- 28 ...fortsättning Smittspridning + Komplettering Guardia
- 29 Stress hos hund
- 30 ...fortsättning Stress hos hund
- 31 ...fortsättning Stress hos hund
- 32 Aggressivitet hos hund
- 33 ...fortsättning Aggressivitet hos hund
- 34 ...fortsättning Aggressivitet hos hund
- 35 ...fortsättning Aggressivitet hos hund
- 36 ...fortsättning Aggressivitet hos hund
- 37 Första Hjälpen
- 38 ...fortsättning Första Hjälpen
- 39 ...fortsättning Första Hjälpen
- 40 ...fortsättning Första Hjälpen
- 41 ...fortsättning Första Hjälpen
- 42 ...fortsättning Första Hjälpen
- 43 ...fortsättning Första Hjälpen
- 44 ...fortsättning Första Hjälpen
- 45 ...fortsättning Första Hjälpen
- 46 ...fortsättning Första Hjälpen
- 47 ...fortsättning Första Hjälpen
- 48 ...fortsättning Första Hjälpen
- 49 ...fortsättning Första Hjälpen
- 50 ...fortsättning Första Hjälpen
- 51 ...fortsättning Första Hjälpen
- 52 ...fortsättning Första Hjälpen
- 53 ...fortsättning Första Hjälpen
- 54 ...fortsättning Första Hjälpen
- 55 ...fortsättning Första Hjälpen
- 56 ...fortsättning Första Hjälpen
- 57 ...fortsättning Första Hjälpen
- 58 ...fortsättning Första Hjälpen
- 59 ...fortsättning Första Hjälpen
- 60 ...fortsättning Första Hjälpen
- 61 ...fortsättning Första Hjälpen
- 62 ...fortsättning Första Hjälpen
- 63 ...fortsättning Första Hjälpen
- 64 ...fortsättning Första Hjälpen
- 65 ...fortsättning Första Hjälpen
- 66 Hundens Beteendebehov - berikning
- 67 ...fortsättning Hundens Beteendebehov - berikning
- 68 ...fortsättning Hundens Beteendebehov - berikning
- 69 ...fortsättning Hundens Beteendebehov - berikning
- 70 Lagar, Regler och Krav - Söka mer information
- KOMPLETT Kurskompendium
- Förberedelse FÖRE workshopen
- Definition "Praktisk Flockhantering"
- Auktoritet vs Auktoritär - Vem är Du?
- Recept Sund Gruppdynamik
- Den Naturliga Konkurrensen
- Raskunskap
- Raskunskap - relationen mellan Genotyp och Fenotyp
- Riskkalkylering 1
- Riskkalkylering 2
- Hundens exteriör
- Hundens svans som kommunikationsmedel
- Se vad hunden säger
- Högriskfaktorer & No No´s med hundar i grupp
- Vardagslydnad Hunddagis
- Inlärd hjälplöshet och Fredlig konfrontation
- Hundslagsmål
- Att bryta ett hundangrepp/slagsmål (2:35)
- Kurskompendium för workshop - KOMPLETT
- Självrättande QUIZ
- LJUDFIL *ReCap Intro-material innan workshop (53 min)*
- LJUDFIL *Inskolning (1 h och 29 min)*
- LJUDFIL *HUNDSPRÅK - Beteenden, Signaler & Kommunikation Del 1 (47 min)*
- LJUDFIL *HUNDSPRÅK - Beteenden, Signaler & Kommunikation Del 2 (1 h och 19 min)*
- LJUDFIL *GUIDE: Så här fyller du i din 4-Mat (9 min)*